News

In this section Celinde keeps you updated with what's going on in her live right now.

<-- 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 -->
Vanavond in shownieuws
Posted on: 2013-08-30 21:48Eerste fragmenten Love Story
Posted on: 2013-07-11 18:40

Love Story from tescreations on Vimeo.Vanavond in Shownieuws
Posted on: 2013-07-10 18:19

Gisterenmiddag werden Freek, Celinde en Eric geïnterviewd door Shownieuws in de studio van SoundWise Music. Hier werd gisteren een nummer opgenomen voor Love Story de musical, het klonk prachtig! Ben je ook zo benieuwd? Kijk vanavond om 22.55 naar SBS 6 voor een eerste indruk!In de studio voor Love Story
Posted on: 2013-07-10 18:18

In de studio van Eric van Tijn hebben Freek Bartels en Celinde Schoenmaker het nummer Liefde vol historie ingezongen voor de musical Love Story. Om iedereen vast kennis te laten maken met de muziek uit Love Story is Eric van Tijn gevraagd om dit duet, dat ook in de musical te horen is, opnieuw te produceren. Het resultaat zal binnenkort te horen zijn.

 

In het verhaal wordt dit duet gezongen door Oliver (Freek) en Jenny (Celinde) op het moment dat de relatie tussen hen beiden onder spanning staat door de moeilijke relatie tussen Oliver en zijn vader. Oliver en Jenny  twijfelen of ‘alles wat ze zeker dachten te weten’ nog wel van toepassing is op elkaar. Alles wat zeker leek in hun liefde, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Dit is het grote duet uit de voorstelling.Love Story: "Dit is een prachtige rol."
Posted on: 2013-07-09 21:00

Partners in een goede relatie kunnen soms best lomp tegen elkaar doen. Dat stelde Celinde Schoenmaker dinsdag bij de presentatie van een nummer uit de musical Love Story, waarin zij komend seizoen de vrouwelijke hoofdrol speelt.

“Het is natuurlijk een verhaal over een dramatische liefde”, knikt de musicalster. “Maar echte verliefdheid heeft volgens mij niet zoveel te maken met elkaar verstikken in de rozenblaadjes. Je moet elkaar af en toe ook kunnen pesten en uitlokken.” Zo proberen de makers van de Nederlandse musicalversie van het beroemde verhaal over twee verliefde studenten ook vooral enige lucht in het verhaal te creëren. “Love Story gaat ook voor het publiek echt niet alleen over het volsnuiten van twintig zakdoekjes. Je moet eerst kunnen lachen en meegenieten voordat het verhaal kantelt en de andere kant op schiet.”

Celinde was het afgelopen jaar een aantal maanden te zien in de voorstelling Les Misérables op West End. “Die voorstelling is veel zwaarder en veel zieliger”, vindt ze. “Vanaf de eerste scène is het allemaal lijden voor de personages. In het Frankrijk van de 19e eeuw had iedereen een loodzwaar leven. Love Story is vooral een herkenbaar liefdesverhaal zoals we dat allemaal wel kennen, of zelfs hebben meegemaakt.”

Ze voelt de terugkeer naar de Nederlandse podia zeker niet als een stap terug. “Dit is een prachtige rol”, knikt ze. “En de Nederlandse musicalsector doet echt niet onder voor de Engelse. Maar het mooiste zou zijn als ik werk in beide landen kan afwisselen.” Al durft ze geen stuk te noemen waar ze nu per se haar zinnen op wil zetten. “Het staan op West End gaf een enorme kick en er worden daar elke avond tientallen verschillende stukken gespeeld. Elke kans of uitnodiging die ik uit Londen krijg, zal ik met beide handen aangrijpen.”

Foto: Sander Koning ANP, Tijdens single presentatie Love Story<-- 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 -->